walravenracing@gmail.com

Twee sterke podiums voor Walraven Racing in Chimay

Twee sterke podiums voor Walraven Racing in Chimay

Na een jaar afwezigheid was het team weer terug in het door hen geliefde Belgische stratencircuit van Chimay. Hoewel er minder voorbereidingstijd was en er verraderlijke omstandigheden waren tijdens de kwalificaties, wist het team toch twee derde plaatsen te behalen. Een resultaat waar het team zeer tevreden mee was.

Na de dominante overwinning tijdens de ‘501 van Assen’ en een podium op Zolder was het nu de beurt aan het Belgische Chimay. Het circuit is zeer geliefd bij het team door de sfeer en eerder behaalde overwinningen. Gedurende het weekend zou er niet alleen voor de BeNeCup kampioenschap geracet worden, maar ook voor het Internationale straatrace kampioenschap (IRRC). Het team koos als enige ervoor om zich alleen in te schrijven voor de BeNeCup, maar verloor daardoor extra trainingstijd ten opzichte van andere rijders die in beide kampioenschappen reden.
Op vrijdag werd de beperkte trainingstijd merkbaar en dit resulteerde in een achtste plaats. Het team had te weinig tijd om de Ten Kate Honda CBR1000RR SP af te stellen op het hobbelige Belgische stratencircuit. Op zaterdag begon het te regenen en dat is een omstandigheid waar Nigel Walraven normaal gesproken moeite mee heeft, echter klokte hij de snelste tijd en won vertrouwen in de motor en het circuit. Later op de dag werd er gekwalificeerd en was het grotendeels droog. Het stuk circuit wat door de bossen ging was nog nat en dat maakte het lastig. Toch wist Nigel zijn tijd weer te verbeteren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zevende startplaats.

Op zondag waren er twee races gepland en het gevoel bij het team en de rijder was goed. Nadat de startlichten uit gingen, was Nigel snel weg en pakte hij de derde plaats. Hij ging het gevecht aan met zijn voorganger en nam meer risico’s, waardoor hij zich verremde en door het gras heen moest. Hoewel hij meteen concurrentie kreeg, behield hij toch de derde plek. Deze derde plek moest hij gedurende de race met hand en tand verdedigen. De rijders voor hem waren niet meer bij te halen, maar uiteindelijk reed hij zeer tevreden als derde over de finishlijn.
De start van de tweede race was wederom zeer sterk van Nigel en hij pakte opnieuw de derde plek. In zijn kielzog had hij twee rijders en probeerde hiervan weg te rijden, maar zijn ontsnapping werd doorbroken door een rode vlag situatie. Na de herstart had Nigel een wereldstart en kon aanhaken bij de eerste twee rijders. Pas op het einde van de race moest hij de twee rijders voor laten gaan, maar hij had inmiddels ruim tijd gewonnen om de derde plaats zeker te stellen.

Nigel Walraven
‘Vandaag was een hele goede dag. Over het gehele weekend mogen we niet klagen gezien de beperkte trainingstijd die ik gelukkig vandaag weer goed maakte. Alle drie de starten waren goed en dit zorgde ervoor dat ik er meteen goed bijzat. De Pirelli’s en de Honda gaven goede feedback, wat zeer belangrijk is op dit circuit. Een enkel foutje in race één doordat ik het gevecht voor de kop aan ging, verder geen fouten gemaakt en strak gereden. Sfeer binnen het team was dit weekend geweldig en we gingen er écht voor, aan hen dank ik ook deze podiums!’

De volgende race voor het kampioenschap zal pas eind september plaatsvinden. Voor de tijd zal Nigel wel deelnemen aan een endurance race, waar wij u later over zullen berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *