walravenracing@gmail.com

Smakelijk tussendoortje in Hockenheim

Smakelijk tussendoortje in Hockenheim

Afgelopen weekend streek het team neer in Hockenheim voor races in de OW cup. Achterliggend plan was om de Ten Kate Honda CBR1000RR SP zo goed mogelijk te krijgen voor de IDM races in Assen. Nigel Walraven pakte de polepositie en tijdens de eerste race de overwinning. Tijdens de tweede race met verraderlijke omstandigheden nam hij geen risico’s en pakte de tweede plaats.

Na de races in het Belgische Chimay werd de Honda CBR1000RR SP voor periodiek onderhoud onder handen genomen door Ten Kate Racing Performance. Eigenlijk had het team gerekend op deelname aan de Gamma Racing day, maar dit ging helaas niet door. Omdat aankomend weekend een ONK wedstrijd is tijdens de IDM races op het TT circuit te Assen, wilde het team de Ten Kate Honda zo goed mogelijk hebben voorbereid. Met deze reden vertrok het team naar Hockenheim vanwege de OW Cup races.

Dat Ten Kate Racing Performance goed werk had afgeleverd, bleek wel uit het feit dat de kwalificaties op vrijdag beiden werden afgerond met de snelste tijd.

Op zaterdag werden beide races gereden. De eerste race was op een droge baan. Nigel pakte de kop na de start, echter in de eerste twee ronden had hij een paar lastige momenten waardoor hij de koppositie verloor. Hij herpakte zich en observeerde zijn voorganger waar mogelijkheden waren om in te halen. In de ronden pakte hij weer de kop en kwam hij in zijn ritme. Hij vergrootte het gat met de achtervolgers en pakte met ruime voorsprong de overwinning van de eerste race.

De tweede race startte onder verraderlijke omstandigheden, doordat het op meerdere plekken van het Hockenheim circuit nog nat was. Vanwege een klein droog spoor op de ideale lijn en verbeterend weer maakte het team de keuze voor de Pirelli slick banden. Na de start was het lastig om grip te vinden, met als gevolg dat Nigel de verstandige beslissing nam om geen risico’s te nemen. Een andere coureur nam wel het risico en Nigel liet hem gaan. Toen de baan volledig droog was, noteerde Nigel snellere tijden dan de kopman, maar het gat was te groot om hem nog in te halen. Uiteindelijk kwam Nigel tevreden als tweede over de finish.

Nigel Walraven
‘Uitermate tevreden over het weekend, we hebben een goede test gehad voor de IDM race in Assen aankomend weekend. De Honda reed super, de races waren leuk en de sfeer goed. In de tweede race wel de keuze gemaakt om de risico’s te beperken, want onderuitgaan met de motor zou slecht uitkomen. Komend weekend gaan we weer strijden met de IDM mannen en daar heb ik écht zin in!’

Komend weekend zal het team op vrijdag twee vrije trainingen rijden en op zaterdag zal Nigel Walraven wederom proberen om zich in de Superpole te kwalificeren. Op zondag worden de twee races verreden die ook tellen voor het ONK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *