walravenracing@gmail.com

ONK SuperCup 1000 – Race 4

ONK SuperCup 1000 – Race 4

Nigel Walraven wist een stap te maken in de trainingen, maar kende in de race opnieuw bandenproblemen en werd vijfde.

Druijff Racing Kawasaki kwam zaterdag 12 september met haar drie coureurs in actie op het TT Circuit Assen voor de vierde ronde van het ONK SuperCup 1000 seizoen. Nigel was ook weer van de partij na zijn crash tijdens het IDM in Assen, waardoor hij de race van de 24H van Le Mans moest laten schieten. Nigel wist in de trainingen samen met het team een stap voorwaarts te boeken met de afstelling en zette een tweede starttijd op de klokken.

Nigel streed voor plaats twee in de wedstrijd maar kreeg in het tweede deel van de race helaas opnieuw problemen met de bandenslijtage en finishte als vijfde.

Nigel Walraven: “Het was een lastige wedstrijd. We hebben in de ochtend een hele goede stap met de elektronica gemaakt en we dachten dan ook het lek boven te hebben. Helaas kregen we in de wedstrijd toch weer te maken met overmatige bandenslijtage, waardoor we niet mee konden doen om de overwinning. Vasco heeft een dijk van een wedstrijd gereden en heeft die beloond gezien met een podiumplaats. Alexander had de pech in de eerste bocht. We moeten de positieve punten uit deze dag halen en volgende wedstrijd er weer vol voor gaan!”

Nigel staat momenteel op een derde plaats in het kampioenschap.

Er staan in totaal nog drie races op de kalender te beginnen met een wedstrijd zaterdag 3 oktober op het TT Circuit Assen. Een week later vindt op het Drentse circuit de seizoensfinale plaats met dubbele races in de ONK SuperCup 1000 klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *