walravenracing@gmail.com

Nigel vierde in regenrace op TT Circuit Assen!

Nigel vierde in regenrace op TT Circuit Assen!

Nigel moest even op gang komen tijdens de regenrace op het TT Circuit Assen. De sterke opmars eindigde voor Nigel met een vierde plek.

Druijff Racing Kawasaki kwam zaterdag 3 oktober in actie tijdens de voorlaatste ronde van het ONK SuperCup 1000 seizoen. Tijdens de kwalificaties was het droog en wist Nigel zich als tweede te kwalificeren voor de wedstrijd.

Tijdens de race waren de omstandigheden compleet anders, want het was namelijk keihard gaan regenen. Op de kletsnatte baan moest Nigel op gang komen. Na de tweede ronde reed hij op een achtste plaats, maar begon vervolgens aan een sterke opmars. Daarbij kwam hij ook zijn teamgenoot Vasco tegen. Het Kawasaki-duo wist zich op te werken naar de derde en vierde plaats. Nigel vond aansluiting met de tweede coureur en probeerde hem in de laatste ronde te passeren. Nigel ging iets wijd en Vasco profiteerde hiervan. Nigel kwam balend als vierde over de finish, omdat hij tweede had moeten finishen om nog een serieuze kans op de titel te maken.

Nigel Walraven: “Dit was een kans om goede zaken in de titelstrijd te doen en deze kans hebben we laten liggen. Ik heb eigenlijk twee fouten gemaakt in de race. De eerste was dat ik te laat op gang kwam, maar daarna heb ik voor mijn doen een dijk van een regenrace gereden. Ik kwam van P8 naar P3. Vervolgens in de laatste ronde geprobeerd om Renzo (van Emmerik) te passeren, maar dat ging niet. Ik ging wijd en Vasco kwam mij voorbij. Ik ben wel wat punten ingelopen op Danny (van der Sluis), maar ik had tweede moeten worden om volgende week nog een serieuze kans te maken op de titel. Daarom erg balen van het resultaat.”

Volgende week, zaterdag 10 oktober, is de OW Cup seizoensfinale met dubbele races op het TT Circuit Assen. Nigel staat derde in het kampioenschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *