Walraven Racing team zet zegereeks door in Oschersleben

15 juni 2017

Nadat de eerste drie races gewonnen werden, vertrok de Wago team truck afgelopen vrijdag richting het Oost-Duitse Oschersleben. Veel andere teams hadden vrijdag de mogelijkheid om te testen en de juiste instellingen te vinden. De Hoegee Suzuki GSX-R 1000R stond nog afgesteld op het TT-circuit van Assen en het team wou de Suzuki zo snel mogelijk aanpassen tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag om eventuele achterstand in te halen. Na de eerste paar rondjes werden er aanpassingen gedaan aan de K-Tech voor- en achter vering. Ook werd er elektronisch enkele kleine aanpassingen gedaan. Dit alles zorgde er meteen voor dat Nigel Walraven veruit de snelste van het veld was. In de tweede kwalificatie toonde de combinatie Walraven en Suzuki wederom de snelste te zijn.

 

In de eerste gecombineerde Supercup 1000 en Procup 1000 race was Walraven als snelste weg, maar koos ervoor om de eerste ronde rustig aan te doen om de Pirelli banden goed op te warmen. Hierdoor bleef er een andere coureur in zijn wiel hangen gedurende de eerste paar ronden. Toen de eerste ‘drop’ van de Pirelli band kwam, wist Walraven zijn tijden constant en snel te houden terwijl de coureur achter hem tijd verloor. Walraven bouwde zijn voorsprong ruim uit tot hij achterblijvers moest inhalen. Met voldoende marge verschalkte hij ze en won Walraven met 11 seconden voorsprong op zijn achterblijver.

 

De tweede race begon spannend, Walraven was als snelste weg, maar kreeg twee concurrenten achter zich aan. De drie waren aan elkaar gewaagd tot één van de achtervolger in de derde ronde viel en de race werd stilgelegd middels een rode vlag. De herstart was wederom voor Walraven en dit maal bouwde hij, in de slechts vijf ronden tellende race, de voorsprong meteen uit. Met overmacht wist Walraven de Hoegee Suzuki GSX-R 1000R als eerste over de finishlijn te rijden.

 

Nigel Walraven:

‘Goed weekend gehad waarbij we wederom verrast waren van de veelzijdigheid van de Suzuki. We hebben amper wat veranderd aan de instellingen en de motor is meteen snel en voelt vertrouwd aan. Tijdens beide kwalificaties het snelst en in beide races constant kunnen rijden en gewonnen. De tijden die ik noteerde zouden mij binnen het IDM een top 10 notering opleveren, dus ik ben echt serieus tevreden. We gaan in de komende tijd aan twee IDM races meedoen en ik ben benieuwd hoe ik me in dat gezelschap kan meten. Eerst gaan we nog los tijdens het fantastische 501 evenement waar ik veel zin in heb!’

 

De eerst volgende OW Supercup 1000 wedstrijd gaat op 15 juli verreden worden in Assen. Tot die tijd gaat het Walraven team samen met Erwin Druijff en Alexander Klaassen op 1 juli deelnemen aan de 501 endurance race in Assen. Een evenement wat elk jaar beter bezocht wordt en waar veel activiteiten voor jong en oud zijn.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *