walravenracing@gmail.com

Kawasaki ZX-10R

De Kawasaki ZX-10R is al jaren toonaangevend in de super sportieve 1000cc klasse, zowel op straat als op het circuit. Nu krijgt Kawasaki’s superbike nog meer koppel en vermogen, terwijl er met de uiterst exclusieve ZX-10 RR een spraakmakend topmodel bijkomt.

Het topvermogen van het 2019 modellen van de ZX-10R en ZX-10R SE stijgt met 3pk naar 203pk, terwijl de vermogensafgifte is in het gehele toerenbereik voelbaar sterker geworden. Dat is geen kwestie van een beetje finetuning: de 1000cc krachtbron is daarvoor verregaand vernieuwd. Een nieuw type klepbediening, afkomstig uit de racerij, zorgt ervoor dat de motor nog gemakkelijker in de toeren klimt en nog hogere toerentallen kan draaien.

Voor wie 203 pk nog niet genoeg vindt, is het goed om te weten dat de nieuwe cilinderkoppen zijn voorbereid op de montage van racenokkenassen met een grotere kleplift, die de cilindervulling sterk verbeteren. Dat uit zich in een nog betere gasrespons en een nog indrukwekkendere acceleratie. Voor raceliefhebbers is er bovendien een volledig race-uitlaatsysteem beschikbaar, dat het vermogen nog eens een extra boost geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *