walravenracing@gmail.com

WALRAVEN PAKT WEDEROM WINST TIJDENS DE TWEEDE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

WALRAVEN PAKT WEDEROM WINST TIJDENS DE TWEEDE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Na de problemen in de eerste wedstrijd waardoor Walraven startte op een andere motorfiets was het hele team gebrand op een goed resultaat op onze eigen fiets. Marc Hoegee en onze monteurs hebben goed werk verricht de afgelopen twee weken waardoor alles weer op tijd klaar stond voor de tweede wedstrijd in de SuperCup 1000 klasse op het TT Circuit in Assen.

Zaterdag was een dag met wisselvallig weer. Zon, bewolking en wat kleine buitjes hebben we over ons heen gehad. Gelukkig heeft de regen ons tijdens de kwalificaties en de wedstrijd niet lastig gevallen. Tijdens de eerste kwalificatie heeft Walraven zijn rondes gemaakt en deze afgesloten met een 1e plaats. Wat het weer op dat moment ging doen wisten we nog niet waardoor we op alles voorbereid moesten blijven. Gelukkig bleef de tweede kwalificatie ook droog en kon Nigel hetzelfde constante rijgedrag voortzetten in de tweede kwalificatie. Ook deze sloot hij af met een eerste plek waardoor we ’s middags van pole positon mochten starten.

 

Om 16.30 gingen de lampen in de pitstraat op groen en was het zo ver. De motoren mochten de baan op voor de verkenningsronde. Hierna volgde de start van de 12 ronden durende wedstrijd waarbij Nigel als eerste weg stoof. Gedurende de eerste ronden van de wedstrijd hing Cliff Kloots aan de staart van zijn Suzuki. Helaas moest Kloots lossen, hierdoor reed Nigel zich enkele seconden los van de rest van het veld en kwam hij na 12 rondes op kop gelegen te hebben als eerste over de streep.

 

     

 

Nigel Walraven:
“Weer een super weekend voor het hele team! Na de probleempjes het eerste weekend konden we nu weer met onze eigen motor rijden en we waren gelijk weer snel, complimenten voor de jongens en Marc Hoegee voor het prepareren van de motor. Vanaf het eerste rondje was het gevoel weer vertrouwd en na de pole-position konden we wederom de wedstrijd winnen met ook nog eens de snelste raceronde. Supertrots op het hele team en nu op naar het volgende weekend waar we deelnemen aan de BeNeCup en IRRC op het stratencircuit van Hengelo (GLD).

 

Aankomend weekend zal het Walraven Racing team aanwezig zijn op de Varsselring te Hengelo. Walraven zal deel nemen aan de BeNeCup én IRRC wedstrijden. Hij zal zondag 4 keer uitkomen op zijn Hoegee Suzuki GSX-R 1000R.

Het tijdschema ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

  • 25uur IRRC Superbike race 1
  • 15uur BeNeCup-BK Superbike race 1
  • 55uur IRRC Superbike race 2
  • 35uur BeNeCup-BK Superbike race 2


Ticketverkoop:
Zaterdag 5 mei (trainingsdag):
Jeugd tot 18 jaar: Gratis
Volwassenen: €10,-

Zondag 6 mei (wedstrijden):
Kinderen tot 12 jaar: Gratis
Jeugd tot 18 jaar: €10,-
Volwassenen: €20,- (online €15,- www.hamove.nl)

Weekendkaart: €25,- (online €20,- www.hamove.nl)

Leuk feitje: Op zaterdag is er een feesttent waar iedereen welkom is. Je kunt zelfs overnachten met je eigen tent, camper of caravan voor €10,- per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *