walravenracing@gmail.com

Race 1: up’s and down’s

Race 1: up’s and down’s

Na de voorjaarstraining begon langzamerhand toch wel het race-hart naar boven te komen en duurden de laatste loodjes toch wel erg lang. Gelukkig was het afgelopen zaterdag (14 april) eindelijk zo ver. De allereerste race van het seizoen.

De vrijdag voor de race heeft Nigel nog kunnen testen tijdens een CRT dag. Helaas tijdens het rijden merkte Nigel dat er iets goed mis was met de motor. In Meeuwenmeer wist Nigel het zeker, dit is niet goed, en trok de koppeling in. Nadat de baco’s zich over hem ontfermd hadden en Nigel én motor weer terug in de box kwamen werd de diagnose gesteld… een mechanisch probleem wat helaas niet meer op te lossen was voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Gelukkig voor ons konden wij van collega coureur Rob Houtzagers zijn motorfiets lenen. Na beide fietsen gekeurd te hebben keerde de rust weer een beetje terug in team Walraven Racing. Vrijdag avond is het team bij een gekomen en hebben twee settings bepaald samen met Rob’s monteur Tjalling Elzinga zodat beide coureurs goed hun rondes konden maken.

Zaterdagochtend hebben we de eerste kwalificatie vooral gebruikt om de setting te optimaliseren. Voor Nigel is Rob’s Suzuki geen vreemde fiets maar het verschil met Rob is dat Nigel’s fiets standaard is en die van Rob getuned. Dit houdt in dat deze iets meer PK’s heeft dan hij gewend is! Aan het eind van de eerste kwalificatie behaalde Nigel een krappe 1e positie.

De tweede kwalificatie voelde voor Nigel beter. Na de eerste kwalificatie had het team nog even de tijd om de laatste puntjes op de i te zetten en te zorgen dat de fiets bij Nigel zijn rijstijl past, met resultaat! De tweede kwalificatie reed Nigel een nette tijd waardoor hij op pole position eindigde voor de wedstrijd.

Om 14.30 was het moment waarop wij zaten te wachten. Nigel mocht voor het eerst dit jaar rondjes gaan maken voor het kampioenschap. De fiets stond klaar, de Pirelli’s stonden warm en de zenuwen waren hoog. Het was een droge dag maar niet heel erg warm. Na de start was Nigel als eerste weg. De rest van de wedstrijd heeft hij het veld aangestuurd. Mooi om te zien hoe de strijd achter hem flink bezig was! Na 14 ronden kwam Nigel als eerste over de finish en kwam als een gelukkig  man de pits binnen!

Al met al voor team Walraven Racing een geslaagde 1e wedstrijd! Ook omdat Arie-Pieter er weer bij was!

Nigel Walraven:
“Het was een weekend wat begon met een down maar eindigde met een dikke up! Het team heeft de hele winter hard gewerkt en om dan net voor de eerste wedstrijd pech te krijgen is ontzettend zuur. Niemand kon er wat aan doen en helaas hoort dit ook bij racen. We mogen van geluk spreken dat de racewereld zo met elkaar om gaat en dat we als nog de wedstrijd mee hebben kunnen rijden! Dank Rob!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *