walravenracing@gmail.com

Leerzaam weekend voor Walraven tijdens IDM Superbike in Assen!

Nigel kwam afgelopen weekend met een wildcard in actie tijdens de eerste ronde van het IDM Superbike kampioenschap op het TT Circuit Assen. De Druijff Racing Kawasaki coureur gebruikte deze rijtijd om veel zaken uit te proberen qua afstelling. In de eerste race finishte Nigel als eenentwintigste. In de tweede race kwam hij ten val.

Het belangrijkste doel van Nigel was om extra meters te maken tijdens zijn wildcardoptreden in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Het startveld in deze competitie is in 2020 enorm sterk. Nigel gebruikte de drie vrije trainingen en twee kwalificaties van vrijdag en zaterdag om veel verschillende zaken te proberen qua afstelling aan de Kawasaki ZX-10R. Sommige dingen pakten goed uit en anderen minder. Gedurende de eerste kwalificatie had Nigel het beste gevoel en dit resulteerde in 1’40.963. Na twee kwalificaties was deze tijd goed voor een twintigste startplaats. Zondag stonden er twee lange races van vijftien ronden op het programma. De eerste race werd uitgesteld vanwege een probleem met de startlichten en ging uiteindelijk over dertien ronden. Het werd voor Nigel een moeizame race, omdat hij problemen had met de bandenslijtage. De 31-jarige coureur finishte op een eenentwintigste plaats. Voor de tweede race werd er een aanpassing gedaan en dit pakte goed uit. Nigel kon de band veel beter heel houden. Helaas eindigde de race met een crash. Bij een inhaalactie in de GT-bocht werd de Druijff Racing Kawasaki coureur van achteren aangetikt. Nigel heeft gelukkig niks gebroken, maar is wel bont en blauw. De tweede race gaf wel goede aanknopingspunten om op verder te bouwen.

Nigel Walraven: “We hebben heel veel kunnen proberen tijdens dit IDM weekend, omdat we veel en lange sessies hadden. Het was erg zuur om het weekend op deze manier met een crash af te sluiten.  Maar ik denk dat we in de tweede race een richting hebben gevonden waar we mee verder kunnen. We zijn er nog niet. We moeten nog een seconde te zien te vinden, waarbij ook de bandenslijtage kunnen managen.”

De volgende ronde van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap is ‪zaterdag 12 september op het TT Circuit Assen!