walravenracing@gmail.com

ONK SuperCup 1000 – Race 2 & 3 – P3

ONK SuperCup 1000 – Race 2 & 3 – P3

Nigel Walraven begon verre van fit aan de tweede ronde van de OW Cup, maar wist alsnog twee podiumplaatsen te scoren in de ONK SuperCup 1000 klasse. 

Zaterdag 18 juli stond de tweede en derde race van het seizoen op het programma voor de ONK SuperCup 1000 klasse. Nigel Walraven’s voorbereiding was allesbehalve ideaal te noemen. Vrijdag voor de racedag testte hij met Team Bolliger voor het WK Endurance op Le Mans. Tijdens deze trainingsdag kwam hij hard ten val en kwam vervolgens laat aan in Assen. Dit alles zorgde ervoor dat Nigel verre van fit was tijdens de tweede ronde van de OW Cup. Ondanks het fysieke ongemak wist Walraven zich als tweede te kwalificeren voor de races.

Nigel had uitstekende start in race één. Vervolgens kwam hij in een kopgroep terecht van eerst vier en later drie rijders. In het tweede deel van de race moest Nigel de voorste twee rijders iets laten gaan en kwam hij als derde over de eindstreep. Wel was het goed om te merken dat het bandenprobleem van vorige week, na de aanpassingen met de setup, een heel stuk minder verminderd was.

In de tweede race had Nigel opnieuw een goede start en was als eerste weg. Vervolgens streed Nigel in de race over acht ronden voor de tweede plaats. Het werd opnieuw een zware race voor Nigel en het kwam aan op de laatste GT-bocht. Helaas kwam Nigel als derde uit de laatste chicane, waarmee hij wel zijn tweede podium van de dag scoorde.

Nigel Walraven: “We hebben een weer een stap kunnen maken qua afstelling. Ik was zelf niet helemaal fit na mijn mega highsider van vrijdag in Le Mans, iets wat me heeft belemmerd in de wedstrijden. Voor nu zijn twee podiums oké. Maar we weten waar we aan moeten werken en gaan ons best doen dit mij te doen helpen om weer op het bovenste schavot terecht te komen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *