walravenracing@gmail.com

Ow Cup seizoensfinale 10-10-2020

Ow Cup seizoensfinale 10-10-2020

Nigel heeft het ONK SuperCup 1000 seizoen goed afgesloten met een tweede plaats op het TT Circuit Assen. In de eerste race eindigde Nigel als vijfde. Hij is als derde geëindigd in het klassement.

De kwalificatie op een opdrogende baan leverde niet het gewenste resultaat op. Nigel kwam niet verder dan respectievelijk een zeventiende tijd.

In de eerste race was de baan zo goed als droog. Nigel reedt een sterke inhaalrace vanaf de zesde startrij. Door een sterk tweede deel van de race wist hij alsnog vijfde te worden.

Ook in de tweede race was de baan droog, maar opnieuw dreigde er regen. Nigel was er alles aangelegen om het seizoen sterk af te sluiten en dat deed hij. In de eerste ronde wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats. Al snel wist Nigel naar de tweede plaats te komen en zette hij de achtervolging op de leider in. Nigel wist naar het achterwiel te komen, maar maakte in de voorlaatste ronde een klein foutje. In de laatste ronde kwam er vanwege een crash de rode vlag, waardoor Nigel geen aanval meer kon inzetten op de overwinning.

Nigel Walraven: “De kwalificatie was een drama, maar we vanaf P17 moesten komen. In de eerste race kwam ik te laat op gang. Uiteindelijk reed ik wel dezelfde tijden als de top-drie. In de tweede race had ik een goede start en eerste ronde. Daarna het gat naar Nieman dicht kunnen rijden en afgewacht tot de laatste ronde. Helaas kwam er een rode vlag in de slotfase, maar ik denk dat we goede kaarten voor de overwinning hadden. Gelukkig hebben we een mooie stap kunnen maken tijdens deze racedag en ik ga dan ook niet geheel ontevreden de winter in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *