walravenracing@gmail.com

Druijff Racing Kawasaki elfde in 6 uur van Spa Francorchamps

Druijff Racing Kawasaki elfde in 6 uur van Spa Francorchamps

Druijff Racing Kawasaki deed zaterdag 14 augsutus mee aan de 6 uur van Spa Francorchamps. Nigel Walraven, Alexander Klaassen en Erwin Druijff streden lang ruim binnen de top-tien op het uitdagende Belgische circuit, maar kwamen uiteindelijk na een technisch probleem als elfde over de finish. Overall heeft het team sterk gereden en kunnen zij terugkijken op een goede race.
Dat deed Druijff Racing Kawasaki sterk kan zijn in een endurance wedstrijd liet het team eerder dit jaar al zijn tijdens de 501 van Assen toen zij een tweede plaatsen wist te scoren. Afgelopen weekend vormden Nigel Walraven, Alexander Klaassen en Erwin Druijff een team op Spa Francorchamps. Tijdens deze 6 uurs stond er een sterk deelnemersveld aan de start. Aangezien er volgend jaar een WK Endurance race wordt verreden op het razendsnelle circuits, gebruikten diverse WK-teams deze wedstrijd als training.
Druijff Racing Kawasaki wist zich keurig als tiende te kwalificeren. Gedurende de race wisselden Nigel, Erwin en Alexander elkaar af. Vanaf het begin van de wedstrijd wist het Nederlandse Kawasaki team zich goed binnen de top-tien te handhaven. Gedurende de race kwamen ze zelfs beetje bij beetje verder naar voren. In de slotfase reed Druijff Racing Kawasaki op plaats zeven met Nigel in de baan, toen hij te maken kreeg met een technisch probleem. Hierdoor viel het team een paar plaatsen terug, maar kwam Druijff Racing Kawasaki uiteindelijk nog zeer verdienstelijk als elfde over de finish.
Nigel Walraven: “De 6 uur blijft een fantastisch evenement en nu er volgend jaar een 24 uurs WK Endurance gereden wordt was het deelnemersveld gigantisch sterk met verschillende teams en rijders die alvast wilden proeven aan Spa. Ik denk dat wij een goede race gereden hebben. Ik had persoonlijk wat probleempjes die we op moesten lossen. Dat kostte ons wat tijd, maar desondanks konden we meedoen voor de strijd om P6. Helaas gooide de laatste stint een beetje roet in het eten, maar als team hebben we weer een prestatie van formaat neergezet. Op naar de volgende Endurance races met deze club!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *