walravenracing@gmail.com

Walraven Racing vol vertrouwen het seizoen in

Walraven Racing vol vertrouwen het seizoen in

Na een geslaagde teampresentatie werden de laatste aanpassingen toegepast aan de Honda CBR1000RR SP en werd de trailer gevuld voor bijna twee weken testen in Spanje. De eerste stop was de Pirelli test op het circuit van Almeria. Het team had vooraf een duidelijk plan gemaakt en met ondersteuning vanuit Ten Kate Racing Products werd er begonnen om een basis setup te creëren. Tijdens de eerste dag stond de zitpositie en de eerste afstellingen van basis zaken zoals remmen en vering op het programma. Voor coureur Nigel Walraven leidde dit al snel tot veel vertrouwen in de Honda CBR1000RR SP en dat zorgde ervoor dat er al snel vooruitgang geboekt werd. Gedurende de tweede dag werd de electronica aangepast en werd de motor specifieker afgesteld. Er werd hard gewerkt door het team en door Nigel, aan het einde van de dag had de Honda 84 ronden gereden.

De WAGO truck werd vervolgens weer volgeladen en zette koers naar Aragon voor weer twee volle testdagen. De eerste dag regende het en kon er getest worden met de Pirelli regenbanden en werd er gewerkt aan een regensetting. Op de laatste dag in Aragon werden er meerdere race simulaties gereden en werd de testperiode in Spanje met goed gevoel afgesloten.

Ondanks zijn goede fysieke voorbereiding werd er, in verband Nigel’s ongeval vorig jaar, door het team ook nauwlettend gekeken naar de lichamelijke gesteldheid van Nigel. Na meerdere race simulaties stapte Nigel telkens zonder enige pijn van de motor en ook qua conditie bleek hij fitter te zijn als voorgaande jaren.

Oscar Walraven, teammanager:
‘We hebben veel vooruitgang geboekt, de Honda loopt als een kogel en het team is er helemaal klaar voor. We hebben een goed pakket weten te creëren aan materiaal, mensen en sponsoren. Ik ben écht trots en dankbaar dat we dit samen voor elkaar gekregen hebben. Het is mooi om te zien dat iedereen zich zo fantastisch inzet, dat werd tijdens de teampresentatie al duidelijk, maar de behaalde testresultaten laten zien dat we goed bezig zijn.’

Nigel Walraven, coureur:
‘Ik zag zo enorm uit naar de start van de test! Ik had mezelf goed voorbereid, hard getraind en regelmatig droog geoefend op de pitbike. Maar als je zo’n prachtige Honda hebt staan, dan wil je er zo snel mogelijk op rijden. De Ten Kate Honda heeft mij tijdens de testen positief verrast, de motor heeft flink vermogen, maar weet zijn vermogen ook kwijt te kunnen. Daarbij is het stuurgedrag echt goed en geeft het geheel veel vertrouwen. Lichamelijk ben ik helemaal de oude qua conditie en kracht ben ik zelfs verder dan voorgaande jaren. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, maar grote dank aan Honda, Ten Kate, Liquid Rubber, WAGO, Pirelli, Nutec en SBS, mijn trouwe persoonlijke sponsoren en aan het team om dit allemaal mogelijk te maken! Ik ga mijn uiterste best doen om hen te bedanken met een kampioenschap.’

Komend weekend zal Nigel meerijden in de Supercup 1000 van het OW kampioenschap op het TT circuit Assen. De week daarop zal er vanuit de KNMV nog een test op Assen zijn. Eerste wedstrijd gaat op 10 april van start in Croix (F).

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *