walravenracing@gmail.com

Van start in OW Cup met Hoegee Suzuki

Van start in OW Cup met Hoegee Suzuki

Het komende jaar zal Nigel Walraven plaats gaan nemen op de nieuwe Suzuki GSX-R 1000R. Hij zal dit samen doen met zijn trouwe team en Hoegee Suzuki Centre, een samenwerking die al vele jaren terug gaat. Samen met V-Racing, Pirelli, WAGO, Liqui Moly, Yoshimura, K-Tech, Front Row components, VH-Advies en Liquid Rubber gaan ze strijden voor het OW Cup kampioenschap.

Na het behalen van de tweede plek in het ONK kampioenschap, begon al snel het organiseren van het komende seizoen. Gezien de huidige situatie in het BeNeCup kampioenschap en de onduidelijkheid die al langere tijd heerst, koos het team ervoor om aankomend jaar in de OW Cup te gaan strijden. Andere buitenlandse kampioenschappen werden bekeken, maar vanwege meerdere beperkingen werd daar niet voor gekozen.
De OW Cup werd dus het strijdtoneel, alleen was nog niet duidelijk welke motor daarvoor gebruikt zou gaan worden. Het team had tot grote tevredenheid een jaar lang samengewerkt met Ten Kate. De nieuwe Suzuki GSX-R 1000R werd echter ook geïntroduceerd en de samenwerking met Hoegee Suzuki Centre ging al jaren terug. Daarnaast waren er nog andere partijen die interesse toonden.
Rond de kerstdagen kwamen Suzuki Nederland en Hoegee Suzuki Centre met een aanbod wat moeilijk te weigeren was. Binnen het team werden alle opties uitgebreid besproken en uiteindelijk werd dit aanbod aangenomen. Nigel zal aankomend jaar gaan rijden op de door Hoegee getunede nieuwe Suzuki GSX-R 1000R.

Ondertussen werden er meerdere bedrijven benaderd voor sponsoring. Het team is blij dat de bedrijven WAGO, Pirelli, V-Racing, Liquid Rubber, Yoshimura, Front Row components, K-Tech, VH-Advies en Liqui Moly als hoofdsponsors op de kuip staan. Ook is het team dankbaar voor de trouwe teamsponsors die ieder jaar weer meedoen.

Marc Hoegee:
‘Na een jaar waarin we ons meer gericht hebben op het opzetten van een nieuwe motorzaak, is het ook erg fijn dat we ons ook weer op het racen kunnen richten. Met de nieuwe GSX-R 1000R heeft Suzuki weer een fantastische motor afgeleverd die zeker hoge ogen gaat gooien komende jaren. De samenwerking met het Walraven Racing team is al jaren erg prettig en we zijn blij dat ze weer voor Suzuki gekozen hebben. We kennen Nigel’s rijstijl en voorkeuren goed, waardoor we de setup van de Suzuki waarschijnlijk snel voor elkaar hebben. We hebben er vertrouwen in dat Nigel grote kans maakt op de OW titel met de nieuwe Suzuki GSX-R 1000R.’

Nigel Walraven:
‘Ik heb erg veel zin in komend seizoen en ben heel benieuwd naar de nieuwe Suzuki GSX-R 1000R. De overstap vanuit Ten Kate voelde heel dubbel, want de samenwerking was goed en ze hebben me mooie kansen gegeven, ik wil ze daar ook voor bedanken. De samenwerking met Hoegee en Suzuki is natuurlijk bekend en dat heeft veel voordelen. De mensen van Hoegee en K-Tech weten wat ik wil met de Suzuki, waarbij een half woord al vaak genoeg is. Samen met mijn eigen vaste team heb ik erg veel zin om dit jaar te gaan strijden voor de titel!’

Voordat de eerste race op 15 april start, gaat het team eerst nog de nieuwe Suzuki GSX-R 1000R testen in Portimao tijdens de Pirelli test op 15, 16 en 17 maart 2017. In de week voor de eerste race wordt er nog tweemaal getest op het TT-Circuit Assen. U gaat via mail en diverse social media (Facebook, Instagram en Twitter) op de hoogte gehouden worden.
Nigel Walraven 2017 Hoegee Suzuki

One Response

  1. Piet Heufkens says:

    Ik wens het team walraven heel veel succes.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *