walravenracing@gmail.com

Uitstekende prestatie Druijff tijdens zesde OW race

Uitstekende prestatie Druijff tijdens zesde OW race

Nadat Nigel Walraven tijdens de IDM race in Zolder (B) met een forse highsider zijn kuit- en scheenbeen brak, werd Erwin Druijff gecontacteerd voor de zesde race in Assen. Het belang voor het team als voor Hoegee Suzuki Performance was dat men meer data zou verzamelen van de Suzuki GSX-R 1000R en om punten te scoren in het kampioenschap. De in Barneveld wonende Drijff is een oude bekende van het Walraven team en samen met hen won hij twee weken geleden nog de 501 endurance race. Groot nadeel was dat Druijff sinds twee jaar geen volledige race meer had gereden en hij gedurende de 501 race alleen beschikking had tot een vrijwel standaard Suzuki GSX-R 1000R. Het was daarom tijdens de twee kwalificaties erg zoeken voor hem en het team om de Suzuki zo passend mogelijk te maken. Tijdens de eerste kwalificatie wist Druijff al een 10de plek te pakken (1’46.699). Tijdens de tweede kwalificatie kon hij zijn tijd met ruim 1,5 seconde inkorten (1’45.291) en pakte daarmee de 11de startpositie voor de race.

 

Na het doven van de lichten lukte het niet goed om weg te komen en in de eerste bocht kwam hij in het gedrang, waardoor hij veel plaatsen verloor. Hij kwam in een grote groep terecht en Druijff merkte dat hij sneller was als zijn concurrenten, maar het kostte hem moeite om hen netjes in te halen. Na twee ronden werd de rode vlag gezwaaid vanwege een valpartij en stopte de race.

De start van de tweede race was aanzienlijk beter voor Drijff en hij kon zich meteen mengen in het gevecht om de achtste positie. Hij versnelde steeds meer en noteerde ronde na ronde tijden van 1’44, daarmee had hij zijn eerdere kwalificatie tijd wederom verbeterd. Druijff werkte zich op naar de achtste positie en kon een gat creëren tussen hem en zijn achtervolgers. Hij stelde zijn achtste plek veilig en kon met een goed gevoel terug naar de pitbox.

 

Erwin Drijff

‘Het is erg vervelend dat Nigel geblesseerd is en dat hij zijn leidende positie niet kon verdedigen, maar was vereerd dat ze mij vroegen. De verwachting voor Assen was dat het zou gaan regenen en tijdens de 501 had ik daar snelle tijden gereden. Daarom kwam er na het weekend in Zolder de vraag of ik op de Hoegee Suzuki GSX-R 1000R wou rijden. Het plan met betrekking tot het rijden in de regen mislukte omdat het de hele dag mooi weer was, maar toch hebben we een hele goede dag gehad. De Suzuki van Nigel voelde toch wel heel anders aan dan de standaard Suzuki die ik tijdens de 501 had gereden. We hebben het tijdens de kwalificaties rustig opgebouwd en telkens kleine aanpassingen gemaakt aan de electronica en de K-Tech vering. Gedurende de races kreeg ik steeds meer snelheid en vertrouwen in de Suzuki en de Pirelli’s. Dat ik, na twee jaar niet geracet te hebben, tijden van 1’44 reed en die fantastische Suzuki als achtste over de streep zette, vind ik geweldig. Ik wil het Walraven team en Hoegee Suzuki bedanken voor hun inzet en de kans die ze mij gaven. Ik hoop dat Nigel wel weer snel terug is om weer voor het kampioenschap te strijden, tot die tijd ben ik beschikbaar om in te vallen.’

 

Op 27 en 28 juli worden er twee races in het OW Supercup 1000 kampioenschap gereden in Dijon-Prenois (F). Wij berichten u als er ontwikkelingen zijn met betrekking tot Nigel Walraven’s herstel. Hij heeft alle reacties als heel prettig ervaren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *