walravenracing@gmail.com

OW Cup race 2: Onder natte omstandigheden, niet het resultaat behaald wat we graag wilden

OW Cup race 2: Onder natte omstandigheden, niet het resultaat behaald wat we graag wilden

Na een succesvolle 24 uur van LeMans voor Nigel waar hij 5de werd als rijder voor team Bolliger was het zaterdag de 27ste van april tijd voor de 2e wedstrijd van het seizoen voor het Open Nederlands Kampioenschap SuperCup 1000 te Assen.

Na de winst in de eerste wedstrijd waren de verwachtingen van Nigel en het team hooggespannen om in deze wedstrijd ook weer goed te scoren, helaas werd het vandaag schade beperken.

Kwalificatie 1
Na lang oponthoud door een oliespoor in de beruchte Strubben bocht werd de eerste kwalificatie onder natte omstandigheden verreden, Nigel wilde wat dingen proberen die hij had opgepikt uit de endurance wereld maar helaas pakte dat verkeerd uit. Hierdoor had hij weinig gevoel met de achterkant van de motor wat hem verhinderde een goede tijd neer te zetten en stonden we op een voorlopige 14de startplek.

Kwalificatie 2
Hierin werden de veranderingen die niet werkten weer teruggedraaid en heeft het team de motor verder aangepast naar de nog steeds natte omstandigheden.
Gelijk vanaf het begin resulteerde dit erin dat Nigel constant sneller rondging en uiteindelijk een 8ste startplaats kon realiseren. Niet de meest ideale uitgangspositie maar met het vooruitzicht op een droge baan voor de race kon er nog van alles gebeuren.

Race
Iets na 3 uur s’middags gingen de hemelsluizen open wat de inmiddels opgedroogde baan weer volledig nat maakte, het team had net de hele afstelling weer terug gezet naar droog en moest binnen 10 minuten de wielen wisselen en afstelling terug brengen naar de regen afstelling. Zoals altijd deden ze dit secuur en supersnel waardoor er zonder stress gestart kon worden.

Nigel’s start was goed en hij kon vanaf de 3de startrij gelijk doorstoten naar de 2de plaats.
Helaas duurde het een aantal ronden te lang voor hij in zijn ritme kwam en viel hij terug naar plek 6, in de laatste ronde kwam hij in gevecht met Danny van der Sluis welke het gevecht in de laatste ronde in zijn voordeel wist te beslissen en Nigel uiteindelijk als 7de over de finish kwam.Door deze uitslag staat Nigel nu voorlopig 2de in het kampioenschap met een achterstand van 400 punten om de leider.

Door dit resultaat komt er helaas een einde aan een reeks podium finishes die al sinds 2016 loopt voor Nigel en het team maar zijn ze vastberaden om over een aantal weken als de derde wedstrijd van start gaat revanche te nemen.

Voor deze wedstrijd van start gaat heeft Nigel eerst nog een race om het FIM EWC tijdens de 8 uren van Slowakijke op de Slovakiaring in de buurt van Bratislava, deze race is live te volgen op Eurosport op zaterdag 11 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *