walravenracing@gmail.com

Ondanks progressie eindigt IDM weekend Zolder met blessure

Ondanks progressie eindigt IDM weekend Zolder met blessure

Na de zegenreeks binnen het OW Supercup 1000 kampioenschap en de winst in de 501 endurance race, nam het Walraven racing team deel aan de Duitse IDM wedstrijd in het Belgische Zolder. De reden hiervoor was om de Hoegee Suzuki GSX-R 1000R verder te verbeteren en om zich te meten met de teams binnen het IDM. Op donderdag werden de eerste drie vrije trainingen verreden. De Hoegee Suzuki stond tijdens de eerste vrije training nog afgesteld op het TT Circuit en Nigel Walraven noteerde de zesde tijd. Tijdens de tweede en derde vrije training lukte het niet om de tijden te verbeteren. Ook begon het tijdens de derde vrije training te regenen, wat het zoeken naar de juiste setup bemoeilijkte.
Op vrijdag werd de eerste kwalificatie en op zaterdag de tweede kwalificaties verreden. Het team probeerde verschillende setups en leerde veel over de Suzuki, maar in beide kwalificaties lukte het team niet om de gezochte stap voorwaarts te vinden. Uiteindelijk noteerde Walraven de 16de tijd (1’34.755) en begon de avond waarin gezocht werd naar verbeteringen. Op zondag werden er nog een aantal kleine aanpassingen gedaan tijdens de korte warmup die veelbelovend aanvoelde. Tot nu toe was het team korte races binnen het OW kampioenschap gewend, nu werden er meer ronden verreden. Dit, samen met de gewijzigde setup, maakte de keuze voor het type Pirelli band lastig. Toch ging het team de race met vertrouwen tegemoet.
Op zondag werd de race onder goede weersomstandigheden verreden. Walraven was goed weg, pakte de dertiende plek en noteerde tijden die beter waren dan zijn kwalificatietijden (1’33.891). In de slotfase van de race reed hij door de chicane, ging te vroeg op het gas en werd door een highsider van zijn Suzuki geslingerd. De race werd afgevlagd met een rode vlag en Walraven werd naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vervoerd waar hij kort daarna geopereerd werd.

Nigel Walraven
‘Tja…waar moet ik beginnen. De start van het weekend was goed, maar tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties konden we niet versnellen. Ik moest uiteindelijk genoegen nemen met een 16de tijd. Het team heeft voor de race een aantal aanpassingen gemaakt die uiteindelijk erg positief uitpakte. De start was goed en ik zat in een groep van acht coureurs. Binnen een ronde wist ik mezelf naar de dertiende plek te rijden, maar de twee coureurs voor mij hadden al een gat geslagen. Ik moest even wennen aan de setup, maar na vier ronden vond ik mijn draai steeds meer. Ik reed tijden die vergelijkbaar waren met de jongens op de vijfde en zesde plek, dus als de kwalificatie beter was gegaan, had er meer in gezeten. Tegen het einde van de wedstrijd sleten de banden verder af en maakte ik de fout om te snel op het gas te gaan na de chicane. Ik maakte vervolgens een highsider en brak mijn scheen- en kuitbeen. Enkele uren later lag ik al in de operatiekamer en werden er metalen pennen geplaatst. Ik maak het nu goed, de pijn is te doen en ik ben samen met de fysiotherapeut bezig om zo spoedig mogelijk te herstellen. Ik wil het medisch personeel van circuit Zolder en het Jessa ziekenhuis in Hasselt danken voor hun inzet. Ook wil ik Erwin Druijff succes wensen tijdens komend weekend.’

Komend weekend zal Erwin Druijff de Hoegee Suzuki GSX-R 1000R van het Walraven team berijden tijdens de zesde race van het OW Supercup 1000 kampioenschap.

One Response

  1. Berry Bentink says:

    Beterschap en een voorspoedig herstel gewenst

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *