walravenracing@gmail.com

British Superbike weekend

British Superbike weekend

Tijdens het British Superbike weekend in Assen werd er ook een ONK race verreden. Een groot deel van het team, inclusief Nigel Walraven waren niet fit en de koude omstandigheden maakten het extra zwaar. Tijdens de kwalificaties wist Walraven de tweede plek te pakken. De race verliep goed, Walraven nam geen risico’s en hij liet twee Engelse wildcard rijders wegrijden om de punten zeker te stellen. Deze wildcard rijders reden niet mee voor het ONK kampioenschap en daardoor pakte Walraven de volle 25 punten.

Na de vele podiums van de afgelopen races, was het behalen van een podium tijdens het British Superbike evenement niet zeker. Zowel Walraven als meerdere teamleden kampten met griep- en verkoudheidsverschijnselen. Op zaterdag werd de eerste kwalificatiesessie verreden onder goede, maar frisse omstandigheden. Walraven was nog niet tevreden met de achterkant van de Honda CBR1000RR SP, maar wist toch een ronde van 1’40.178 neer te zetten. Hiermee was hij de snelste Nederlander en had hij ruim 1,5 seconde voorspong op de eerste volgende Nederlander achter hem. De Engelse Superstock kampioen Taylor Mackenzie reed mee met een wildcard en was iets sneller. Mackenzie pakte de polepositie en Walraven de tweede startplek. In de avond werd er gekozen om de K-Tech achtervering terug te zetten op de eerdere basis afstelling.

Op zondag werd de tweede kwalificatie vroeg in de morgen verreden. De baan was nat en de temperatuur was rond de 8 graden, hiermee werd duidelijk dat de tijd van gisteren niet verbeterd zou worden. De focus was om te kijken hoe de Ten Kate Honda en Pirelli banden zouden reageren op de nieuwe afstelling. Tevreden werd de kwalificatie afgerond en was het team klaar voor de race.

Onder dreigende wolken werd er gestart aan de race en Walraven wist zijn tweede plek achter Mackenzie te behouden. Hij zette goede tijden neer en zag dat het gat met de eerst volgende Nederlander groter werd. Gezien zijn lichamelijke conditie en het hebben van voldoende voorsprong, koos Walraven ervoor om zonder risico’s te gaan rijden. Hierdoor zakten zijn rondetijden iets en liet hij een Engelse wildcard rijder voorbij gaan. Walraven’s tijden waren snel genoeg en met ruim 16 seconden voorsprong kwam de Ten Kate Honda over de finishlijn heen. Omdat de twee wildcard rijders voor hem niet mee reden voor het ONK kampioenschap, pakte Walraven de winst en de belangrijke 25 punten.

Nigel Walraven:
‘Het was een lastig weekend, het was koud en ik was ziek. Eigenlijk was het hele team ziek. In het begin was het moeilijk om een afstelling voor de achterkant te vinden, maar toen we terug gingen naar de basis setting hadden we een goed gevoel voor de wedstrijd. Tijdens de race kon ik goed mee komen met Mackenzie, maar na 6 a 7 ronden koos ik ervoor om de 25 punten zeker te stellen omdat ik risico’s moest nemen om hem bij te houden. Uiteindelijk heel trots over het behaalde resultaat en over het werk wat het team geleverd heeft. Over twee weken hebben we een dubbele wedstrijd en het kan nog alle kanten op. Ik kijk er enorm naar uit!’

Walraven nadert de huidige leider in het kampioenschap op 6 punten. Met nog twee races te gaan is het behalen van het titel zeer mogelijk. Over twee weken (15- 16 oktober) worden de laatste twee races tijdens het ‘Battle of the Nations’ evenement verreden op Assen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *